Beauty vodič za poslovnu ženu

“Najprije posao pa…”

“Evo samo da nešto završim…”

“Joooj, opet nisam stigla frizeru, a sutra imam važan sastanak”

Izlike su nam postale svakodnevni argumenti da sebe stavimo na posljednje mjesto. Malo je onih poslovnih žena koje ustraju u tome da svakodnevno doista vode brigu o sebi, svom zdravlju te fizičkoj i mentalnoj spretnosti.

Osobno, prije ću otići na neku edukaciju o prezentacijskim vještinama ili pismenosti, nego se uputiti u teretanu ili barem u šetnju. Navečer kad oči jedva držim otvorenima, skidanje šminke mi je posljednje na pameti.

Ali, kako to obično biva s mnogim knjigama na kojima radim lekturu i/ili uredništvo, neki su dijelovi ovog beauty vodiča doista ostali mi u sjećanju. Ne kao nametnuta obaveza, već kao uputa kako i zašto voditi brigu o sebi, svom fizičkom izgledu, a povrh svega o zdravlju. Ne kaže se bez veze da je ljepota pola zdravlja!

Beauty vodič za poslovnu ženu autorice Antonije Tretinjak, iako na prvi pogled stereotipnog naslova pa su se mnogi upravo za to ulovili kritizirajući ga prije no što su korice otvorili (do not do that!!!), ne nameće pravila, ne “soli pamet” (kako to obično u narodu kažemo), ne nameće stereotipni izgled (frizuru, šminku, odjeću) i nije još jedan u nizu vodiča za samopomoć!

Upravo suprotno! Naglašava jedinstvo svake žene – ne samo u izgledu, već i u osobnosti, preferencijama, obvezama i odabirima te uz savjete koji su korisni, praktični i primjenjivi, uz argumente i objašnjenja zašto i kako voditi brigu o sebi, jednostavnim jezikom približava čitatelju ono što često zaboravljamo – staviti sebe ispred posla i obaveza!

Ako sam vas imalo zaitrigirala o ovom priručniku, pozivam vas na promociju koja će se održati u utorak, 9. travnja 2019. u 17.30 sati Klub Književnika, Trg bana J. Jelačića 7/I.

U sklopu promocije održat će se panel na temu: “Ljepota suvremene žene i kako pronaći vrijeme za sebe?” na kojem uz autoricu sudjeluju i glumica Zrinka Cvitešić, modna dizajnerica Matija Vuica, poduzetnica i vlasnica branda Think Ink Dora Toljan i direktorica i vlasnica škole stranih jezika Latina iz Zagreba, predsjednica Rotary kluba Zagreb Zrinjevac Petra Martinko.


  • Autorica: Antonija Tretinjak
  • Urednice: Sanela Dropulić, Slavica Šipicki
  • Lektorica: Marijeta Matijaš
  • Izdavač: De luxe usluge d. o. o., Zagreb
  • Godina izdanja: 2019.
  • Kontakt: http://www.deluxe.hr/

Fotografija preuzeta s www.poduzetnica.hr.