Edukacijski program „EU projektom do bespovratnih sredstava”

EDUKACIJSKI PROGRAM „EU projektom do bespovratnih sredstava” naučit će vas gdje i kako pratiti natječaje za bespovratna sredstva, kada se i kako može prijaviti projekt, kako pripremiti projektnu dokumentaciju, kako povećati mogućnost prolaska projekta te kako provoditi projekt u skladu sa svim pravilima i procedurama.

14212554_894308467368180_7112084236648923949_n

Program ukupno traje 60 sati (predavanje i mentorstvo) te sastoji se od 3 modula.
Trajanje programa: od 03. listopada 2016. do 31. listopada 2016. godine (2-3 puta tjedno)
Mjesto održavanja predavanja i radionica: Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Preradovićeva 1/1, 52100 Pula

U tijeku je upis polaznika te se mole svi zainteresirani da svoje prijavnice pošalju do 02. listopada 2016. na e-mail optimus@optimusconsulting.eu te će dobiti podatke o plaćanju edukacije.

Cijena edukacijskog programa iznosi 1.500,00 kuna, a uključuje 60 sati predavanja i mentoriranja, pomoć prilikom odabira projektne ideje, radni materijal (skripte), pregled projekta prije same prijave na natječaj, savjetovanje o eventualnim ispravcima projekta te uvjerenje o završenoj edukaciji.

Program je namijenjen svim potencijalnim prijaviteljima projekata financiranih iz EU fondova (malom i srednjem poduzetništvu, civilnom sektoru, organizacijama lokalne samouprave, obrazovnim institucijama, itd.), kao i pojedincima koji se žele baviti pružanjem savjetodavnih usluga u području izrade projektne dokumentacije ili provedbe projekata.


Pregled programa po modulima:

MODUL 1:
Sve o EU fondovima i programima – cilj je upoznati polaznike s osnovama EU fondova.

MODUL 2:
Upravljanje projektnim ciklusom – kako pripremiti EU projekt za prijavu na natječaj (uključuje i rad na praktičnim projektima prema prijedlozima polaznika edukacije, izradu logičke matrice, relevantnosti, metodologije, održivosti projekta, opisa projekta, troškovnika i ostalo). Modul se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela stoga se mole polaznici edukacije da razmisle o svojoj ideji ako zaista žele nešto prijaviti na natječaj. Modul uključuje i radionice.

MODUL 3:
Rad na implementaciji projekta prema svim pravilima i procedurama. Modul se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela – radionice te upoznavanja s korisnim aplikacijama i web stranicama u vođenju projekta.


Tim koji će održati edukacijski program jesu Kristina Rabar, direktorica Optimus Consulting, Nada Katić, konzultantica te gostujući predavači koji imaju iskustva s EU fondovima.

Razlika između ovog programa od drugih edukacijskih programa za izradu projektnih prijedloga jest taj što nudimo individualan pristup svakom polazniku te mentorstvo tijekom trajanja cijele edukacije na njegovoj projektnoj ideji. Cijena edukacijskog programa niža je od ostalih iz razloga što je nama cilj educirati što veći broj ljudi kako bi se povuklo što više bespovratnih sredstava iz EU fondova koji Vam stoje na raspolaganju. Osim termina u kojem će se odvijati predavanja, svakodnevno ćete nas moći kontaktirati e-mailom, a sve kako bismo vas što bolje naučili pisanju projekata.

Očekujemo vašu prijavu te vam želimo puno sreće u planiranju vaše projektne ideje!