Kako pravilno komunicirati e-mailom?

Koliko ste se puta našli u situaciji da morate napisati službeni e-mail, a ne znate odakle početi, kako pozdraviti ili kako završiti, što je primjereno, a što nije? Koliko puta vam je o tom e-mailu ovisila suradnja, posao, naplata,…? Koliko puta niste dobili odgovor na svoj promotivni e-mail?

Komunikacija e-mailom danas je najbrža i najzastupljenija u poslovnoj komunikaciji. U mnogim je slučajevima zamijenila papirnatu korespondenciju. E-mailom prenosimo informaciju, pitamo i odgovaramo, šaljemo dokumente. Gotovo besplatno komuniciramo s najudaljenijim sugovornikom i u vrlo kratkom vremenu možemo dobiti odgovor.

Radionica Kako pravilno komunicirati e-mailom? osmišljena je tako da polaznicima ukaže na pravilne načine komuniciranja i oblikovanja poruke kako bi ona bila precizna, razumljiva i jasna čitatelju te na najčešće pogreške u poslovnoj e-komunikaciji.

Sadržaj radionice:

  • Kakav treba biti e-mail?
  • Kako oblikovati naslov e-maila?
  • Kako započeti e-mail na hrvatskom i engleskom jeziku?
  • Kako organizirati sadržaj e-maila?
  • Kako pozdraviti na kraju e-maila?
  • Jezični i drugi savjeti u pisanju e-maila za uspješniju komunikaciju

Kome je namijenjena:

Radionica je namijenjena svima koji su se susreli s izazovima u pisanju službenog e-maila, koji svakodnevno komuniciraju e-mailom i koji su u komunikaciji uočili probleme u izražavanju i pisanju.

Trajanje: Radionica traje 2 sata.

Predavačica: Marijeta Matijaš, prof., poslovna savjetnica i lektorica

Želite li da edukaciju održimo u Vašem mjestu, javite nam se na kreacija.info@gmail.com.


Radionice su prije svega korisne da se bolje upoznamo s rizicima i opasnostima kod komuniciranja e-meilom. Kako postupiti s neželjenom poštom. Upute na šta se posebno treba pripaziti kako e- mail ne bi bio kriv protumačen te kako bi izgledao neprofesionalno.

Ines Savić, Općina Medulin


Reportaža u Medulinskoj kronici na Tv Novi, 23. 2. 2017. (od 26:24)