Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju

Jezikom se sporazumijevamo, prenosimo poruku, izražavamo misli i osjećaje. Da bismo u tome bili uspješni, valja poznavati barem najosnovnija pravila. Upravo zato nastala je ova knjiga – mali jezični savjetnik u kojem su sabrana ona jezična pravila i savjeti koji se odnose na jezične probleme na koje najčešće nailazimo u poslovnoj komunikaciji.

– Marijeta Matijaš, autorica knjige

 

Od kojih se sve dijelova sastoji poslovno pismo te kako bi ono pravilno trebalo biti napisano tema je kojoj smo posvetili prvi dio knjige. E-komunikacija vrlo je česta u poslovanju pa smo posebno poglavlje posvetili e-pošti. U drugom dijelu knjige na što jednostavniji i razumljiviji način nastojali smo objasniti u praksi česte jezične pogreške i nedoumice te ponuditi rješenja koja su u skladu s jezičnom normom hrvatskoga jezika. Cilj nam je skrenuti pozornost na najčešće pogreške koje se događaju u svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji. Knjigu smo dopunili i popisom čestih kratica u poslovnoj komunikaciji te uputama kako ih pravilno pisati.

Ovaj priručnik namijenjen je prije svega poduzetnicima i obrtnicima, predstavnicima organizacija civilnog društva, ustanova te jedinica lokalne i regionalne samouprave, ali i svim drugim osobama koje nisu jezične struke, a žele poboljšati svoje komunikacijske vještine u poslovnom okruženju.

Knjiga nije preskriptivna, već donosi na jednostavan način opisana pravila i smjernice, kao i savjete iz mnogih savjetnika, priručnika i udžbenika, članaka vrijednih stručnjaka na svojim područjima, ali i vlastitog iskustva stečenog u školskim klupama i na mnogim dosadašnjim poslovima.


Izdavač: Kreacija j. d. o. o.
Godina izdanja: 2017.
Format: 17 x 24 cm
Broj stranica: 96
Meki uvez

Recenzentice:
Nensi Pereša Licul, profesorica hrvatskog jezika i književnosti, novinarka i pjesnikinja
Elena Brajković, učiteljica razredne nastave
Silvija Radulović, direktorica R. S. Bonuma d. o. o. i autorica knjige Biram poduzetništvo

Redovna cijena:  124,00 kn + troškovi poštarine

Posebna akcija za studente: 100,00 kn + troškovi poštarine