O nama

Kreacija je zaplovila u poduzetničke vode 2014. godine. Krenuli smo hrabro, entuzijastično i marljivo. Tijekom godina specijalizirali smo se za usluge lekture, uredništva i savjetovanja u vezi s izdavaštvom, a pokrenuli smo i vlastitu izdavačku djelatnost.

I da se ponovno rodim, izabrala bih isti put. Nisam još došla do zvijezda, trnovit je to put.
No, nije sve u cilju, ljepota je u putovanju.

– Marijeta Matijaš, osnivačica Kreacije


Želja ∗ Ideja ∗ Vizija

Svojim radom i zalaganjem dajemo svoj doprinos obrazovanju, pismenosti i kreativnosti. S tim smo ciljem pokrenuli grupu na Facebooku Dijelimo znanje


Kako radimo to što radimo?

Ispravak teksta nije dovoljan ako autor ne zna u čemu je i zašto pogriješio. Stoga tekstove nakon lekture uvijek šaljemo u verziji s evidentiranim promjenama gdje je svaka izmjena vidljiva. Posebno nas veseli kada se autori zanimaju da pogreške i pitaju za pojašnjenja.

No, nekim tekstovima treba više od lekture – treba im uredništvo. U dogovoru s autorom mijenja se raspored riječi u rečenici, raspored rečenica u tekstu, odlomaka pa čak i poglavlja u knjigama.

Posebno uživamo u procesu od rukopisa do čitatelja kada s autorima pripremamo knjige i druge publikacije za izlazak pred publiku. Savjetovanja u vezi s izdavanjem knjige, promocijom i prodajom naša je najtraženja usluga i jedinstvena je na tržištu.

Pokrenuli smo i izdavačku djelatnost te objavili vlastita izdanja koja vam pomažu u poboljšanju komunikacijskih vještina.


Ponekad nas oluje mogu usporiti pa i maknuti s puta koji smo si isplanirali, ali tko god uplovi u poduzetništvo, ne smije od svojih ideja, želja i ambicija olako odustati.

– Marijeta Matijaš, osnivačica Kreacije


Tko čini naš tim?

 Marijeta Matijaš, prof. hrvatskog jezika i književnosti, lektorica

autorica priručnika Mali jezični savjetnik za bolju poslovnu komunikaciju i Umijeće javnog nastupa

Na Filozofskom fakultetu u Rijeci studirala je kroatistiku te 2010. stekla zvanje profesorice hrvatskog jezika i književnosti, nakon čega stječe i zvanje lektorice. Desetak godina bila je u novinarstvu, radila je na regionalnoj istarskoj televiziji kao novinarka, voditeljica i urednica u informativnom i dnevnom programu. Za sobom ima i iskustvo u poslovnom planiranju, vođenju i koordiniranju međunarodnih i domaćih projekata, PR-u i izdavaštvu.

Intervju s Tatianom Cameron – Tajči


Matea Glavinić, univ. bacc. philol. croat. et hist.

Prvostupnica je hrvatskoga jezika i književnosti i povijesti te studentica na diplomskome studiju hrvatskoga jezika i književnosti i povijesti na Filozofskome fakultetu u Puli. Aktivno se služi engleskim i ruskim jezikom u govoru i pismu. Od 2017. godine radi kao novinarka, voditeljica i glazbena urednica studentske radijske emisije Radio x-ice na HRT-u (centar Pula).


 

Andrea Burazin, univ. bacc. philol. croat.

Prvostupnica je hrvatskoga jezika i književnosti te studentica na diplomskome studiju hrvatskoga jezika i književnosti na Filozofskome fakultetu u Puli. Služi se engleskim i njemačkim jezikom. Tijekom godina rada uz studiranje komunikacijske vještine usavršavala je u uslužnim djelatnostima i promocijama.


Saznaj više