Poslovni kod: Zdravlje kao motiv ulaska u poduzetništvo, 17. 05. 2016.

Svatko ima svoj razlog zašto ulazi u poduzetništvo, no sve je češće među njima i zdravlje kao motiv za pokretanje vlastitog biznisa. Što vlastiti, a što tuđi zdravstveni problemi, mnogima su poticaj da doprinesu svojim radom, iskustvom, voljom, ljubavlju i kreativnošću na tom polju.

Ivana Palčić inovatorica je koja je potaknuta izazovima u kojima se pacijenti nađu u vrijeme rehabilitacije, osmislila jedinstvenu napravu RE-STEP – Rehabilitacijski uložak za doziranje opterećenja.

Marina Duić Manojlović dugo se godina bavila pravom, no stres je za sobom ostavio posljedice na zdravlju. Tada je odlučila promijeniti svoj život i posvetiti se svojim hobijima. Iako nije do sada pokrenula ozbiljnu proizvodnju, već ih izrađuje za prijatelje, Milena je krenula s izradom sapuna od ljekovitog bilja. Uživa, kaže, u berbi ljekovitog bilja i pripremi kozmetičkih preparata za svoje unuče. Osim toga, Milena je i autorica knjige o feng-shuiju kojom na jednostavan način približava čitatelju ovu drevnu tehniku.

Prisjetili smo se i poduzetničke i životne priče Marine Radošić, shiatsu maserke koja je unatoč sljepoći, otvorila svoj salon u Poreču, aktivno se bavi sportom, pjevanjem i mnogim drugim aktivnostima.

Podijeli na društvenim mrežama
0