Radionica “Četiri koraka do zaposlenja” u Medulinu

U suradnji s Općinom Medulin i Savjetom mladih općine Medulin pokrećemo zanimljiv edukacijski program namijenjen mladima općine Medulin koji se sastoji od radionice “Četiri koraka do zaposlenja” i mentorskog programa.

Radionica “Četiri koraka do zaposlenja” kreirana je na način da priprema polaznika, kroz teorijski i praktični rad, na zaposlenje u željenom sektoru/djelatnosti uz stručno vodstvo i mentorstvo poduzetnika i voditeljica edukacije. Radionica se sastoji od četiri teme koje će se predstaviti kroz teorijski i praktični oblik rada:
1. Najbolji posao za mene – namijenjena je intuitivnom traganju za skrivenim talentima, željama i interesima. Kreirana je na način da daje odgovore na pitanja koji i kakav posao želimo raditi, kako privući željeni posao, kako definirati područje interesa te kako i gdje unaprijediti svoje znanje i kvalifikacije.
2. Komunikacijom do posla – priprema polaznike na prvi susret s potencijalnim poslodavcem, priprema ih kako verbalnom i neverbalnom komunikacijom ostaviti dobar dojam na razgovoru za posao te informira kako izgleda dobar, a kako loš razgovor za posao.
3. Kako do kvalitetnog životopisa – namijenjena je ne samo osobama koji nemaju životopisa nego i onima koji ga žele izmijeniti, poboljšati ili ispraviti greške u postojećem radi povećanja vlastite konkurentnosti pri zapošljavanju. Polaznici će na radionici saznati razliku između životopisa, biografije, CV-a u Europass obliku, video životopisa i drugih oblika, u kojem slučaju se koji oblik koristi te, uz vodstvo voditeljice radionice, napisat će svoj životopis.
4. Gdje i kako tražiti posao – nastavak je praktične radionice “Kako do kvalitetnog životopisa” koja će odgovoriti na pitanja: kamo poslati svoj životopis i na koji način prijaviti se na natječaje za radna mjesta, što nudi hrvatsko tržište on-line prijava na natječaje, kako se snalaziti među mnogobrojnim web-stranicama za pretraživanje posla.

Po završetku radionice započinje mentorski on-line program koji će pratiti napredak polaznika edukacije, pružati savjetovanje i mentorstvo. Mentorski program sastoji se od tjednog on-line susreta na kojem će se raspravljati o važnim temama iz područja zapošljavanja, Q&A (pitanja i odgovori) susreta na kojem će sudionici programa moći postavljati pitanja na koje će odgovarati mentor te od inspirativnih priča u obliku video intervjua lokalnih i inozemnih poduzetnika.

INFO susret na kojem će se pobliže predstaviti program održat će se u ponedjeljak, 20. listopada u 18 sati u Društvenom domu u Medulinu (Centar 58, na placi) te u 19:30 u prostorima Mjesnog odbora u Banjolama.

Radionica će se održati u dva dijela i to u Medulinu, u Društvenom domu utorkom, 21. i 28.10. od 17 do 20 sati te u Banjolama, u prostoru Mjesnog odbora, četvrtkom, 23. i 30.10. od 17 do 20 sati.

Prijavni obrazac dostupan je na linku: http://goo.gl/5SsuyI i na Facebook stranici Savjeta mladih Općine Medulin. On-line prijave zaprimaju se do 19. listopada, a zainteresirani će se moći prijaviti i na INFO susretu.

Sudjelovanje na INFO susretu i radionici je besplatno, zahvaljujući Općini Medulin koja je pokrila troškove radionica.

Radionicu “Četiri koraka do zaposlenja” i mentorskog programa provode Marijeta Matijaš, direktorica tvrtke Kreacija i Ekaterina Smoković, voditeljica portala Poslovna događanja uz podršku i organizaciju Savjeta mladih Općine Medulin i Općine Medulin.

LETAK_4 koraka do zaposlenja