Radionica “Pismenost u medijima”

Piše li se s ili sa? Kada treba koristiti priloge kamo, kuda i gdje? Kako treba pisati riječi stranog podrijetla? Možemo li ih čime zamijeniti? Što su to pleonazmi i zašto su oni štetni u informativnim i novinarskim tekstovima? Kako osmisliti naslove, a da privuku pažnju čitatelja te istovremeno ih informiraju?

Na ova i brojna druga pitanja dajemo odgovor na radionici “Pismenost u medijima” primarno namijenjenoj novinarima i budućim novinarima, no dobrodošli su i oni koji se bave ili će se baviti copywritingom, pišu osobni blog ili vode društvene mreže.

Na edukaciji ćemo se baviti najčešćim jezičnim pogreškama te jezičnim problemima različitih struka, stranim riječima i njihovoj (ne)prilagodbi hrvatskome jeziku, pleonazmima i publicističkim stilom, a bonus je kratki uvod u copywriting!

Edukacija će biti interaktivna i odgovarat ćemo na vaša pitanja!

Voditeljice: Marijeta Matijaš, prof. hrvatskog jezika i književnosti i lektorica i Matea Glavinić, univ. bacc. philol. croat. et hist.

TERMIN: srijeda, 17. 7. 2019. od 9.00 do 12.00 sati
LOKACIJA: Pula

Predviđeno trajanje edukacije: do 3 h s pauzama

Broj polaznika ograničen je na 10 osoba kako bi rad bio kvalitetniji i interaktivniji.

KOTIZACIJA: 250,00 kn po osobi

Molimo ispunite prijavni obrazac. Na e-adresu dobit ćete podatke za uplatu. Svoje mjesto na edukaciji rezervirat ćete tek po zaprimanju uplate.