Što donosi sutra?

Zanima li i vas što donosi sutra? Što će se najbolje prodavati? Koje će se usluge najviše tražiti?

Ako planirate pokrenuti svoj posao, sigurno ste si više puta postavili pitanje hoće li tko kupiti moj proizvod ili je li moja usluga potrebna na tržištu.

Čovjek je oduvijek bio radoznao, želio je saznati što će biti sutra, prekosutra, iduće godine ili za više godina. Pouzdao se često u gatanja, horoskope i druge proroke. No, u moderno doba analiza je ta koja nam vrlo pouzdano može dati smjernice na pitanje kakva nas budućnost očekuje.

Poduzetničke vode nikada nisu bile mirne. Uvijek, a poglavito u današnje vrijeme, poslovanje je neizvjesno svakoga dana. Danas jesi, sutra nisi. No, zahvaljujući posebnoj grani – futurologiji – možemo barem zaviriti u budućnost poduzetništva. “Ulaznicu” u budućnost poduzetništva po prvi put imamo i na hrvatskom jeziku i to u obliku knjige Što donosi sutra? autorice Sanele Dropulić, futurologinje poduzetništva.

Iako mi ovo nije prva knjiga o poduzetništvu na kojoj sam radila ili koju sam čitala, svakako je bila prva koja me nagnala na ozbiljno razmišljanje o svom poduzetničkom pothvatu, o onome što nudim svijetu i od čega živim. Jer, kako kaže sama autorica, budućnost će nam biti neizvjesna!

Knjiga me istovremeno zabrinula i umirila jer, iako će budućnost zasigurno biti neizvjesna, uz ovakvo štivo u kojem dobivamo jasne smjernice kojim se poslovima, uslugama i proizvodima okrenuti ne bismo li opstali na tržištu (jer će njihova potražnja rasti) lakše je planirati poslovanje, ulaganja i prihode.

Što donosi sutra? – prvi futuristički vodič za poduzetništvo jugoistočne Europe priručnik je koji svaki poduzetnik i onaj koji to namjerava postati treba barem jednom detaljno iščitati i iskoristiti informacije koje mu pruža kako bi što bolje i kvalitetnije planirao svoje poslovanje.

  • Izdavač: Expert Product d. o. o.
  • Autorica: Sanela Dropulić
  • Lektorica: Marijeta Matijaš
  • Godina izdanja: 2019. godina
  • Više informacija: https://poduzetnica.hr/

Fotografija preuzeta sa stranice Ženskog poduzetničkog centra.