Trudna – tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci

Žena ženu najbolje poznaje i razumije, a kad su te žene još i prošle trudnoću, porod, babinje, pa i više puta, onda iz njih progovara iskustvo koje nadilazi u ponekim situacijama čak i stručnost medicinskog osoblja.

Kad sam rukopis knjige “Trudna” dobila na čitanje, očekujući još jednu knjigu o trudnoći u kojoj se taksativno nabrajaju tjedni i što se tijekom njih odvija u tijelu žene, ugodno sam se iznenadila što to nije još jedna takva knjiga. Ovo je knjiga u kojoj se o trudnoći, porodu i babinju – možda i najosjetljivijim trenucima života žene, piše s toliko empatije, razumijevanja, suosjećanja i podrške, a istovremeno se raspolaže s mnoštvom informacija koje su na jednom mjestu razumljivim i jasnim jezikom budućoj mami predstavljene.

“Nježna” – to je pravi pridjev kojim bih ovu knjigu opisala. Na nježan način čitateljicu uvodi u za nju možda još nepoznat svijet u kojem sve može biti savršeno, ali i ne mora, priprema ju na brojne izazove na koje će naići tijekom tog putovanja, informira i bodri, podrška je i “desna” ruka, ili kako autorica navodi – prijateljica, saveznica!

Podnaslov knjige “Tvoja saveznica u idućih 12 mjeseci” savršeno opisuje stil pisanja i jasno daje do znanja da su informacije u knjizi prenijete s posebnom pažnjom, jednostavno i razumljivo. Posebno to naglašava upotreba zamjenice ti u obraćanju i pisanje u drugom licu jednine čime se stvara blizak odnos između knjige i čitateljice kojoj u tom trenutku u životu treba upravo ono što knjiga pruža – jasne i razumljive informacije i neizmjerna podrška!

Dodatna vrijednost knjige ogleda se i u tome što je objavljena u tiskanom i digitalnom izdanju te dostupna je kao e-knjiga i kao zvučna odnosno audio knjiga na hrvatskom, engleskom, slovenskom i češkom jeziku. Knjiga je besplatna i dostupna na stranici udruge Roda.

  • Izdavač: Udruga Roda
  • Autorica: Daniela Drandić
  • Lektorica: Marijeta Matijaš
  • Godina izdanja: 2019. godina
  • Više informacija: http://www.roda.hr

Fotografija preuzeta sa stranice udruge Roda.