Održano predavanje “Probudi se – Pokreni se”

U suradnji s Udrugom Aktivna i Gradskom knjižnicom Pula, u srijedu 28. listopada 2015. održali smo motivacijsko-edukativno predavanje “Probudi se – Pokreni se”. Predavanje je ciljano bilo namijenjeno ženama, naročito onima koje kreću ili tek razmišljaju o ulasku u poduzetništvo.

Poduzetništvo, kao i mnoge stvari u životu, ima svoje prednosti i nedostatke, uspone i padove na putu uspjeha te izazove i poticaje. Upravo smo pravu stranu poduzetništva željeli približiti ženama koje razmišljaju da krenu na taj put.

Predavanje je otvorila Tatiana Cameron – Tajči, kantautorica i odnedavno life coach koja je gotovo cijeli svoj život poduzetnica, a ujedno i majka troje djece. Ispričala je svoj životni put od pop zvijezde 90-ih u Hrvatskoj do anonimne djevojke u Americi koja je veći dio života provela tražeći odgovor na pitanje Tko sam ja? Upravo je to, naglasila je Tajči, prvo pitanje koje se svaka žena koja planira ući u poduzetništvo treba zapitati. Ostala dva pitanja su Zašto mi je važno to što radim? i Moj doprinos svijetu.

Marijeta Matijaš, poslovna savjetnica iz Kreacije nastavila je predavanje u motivacijsko – informacijskom tonu. Prezentaciju je započela motivima i razlozima zašto krećemo u poduzetničke vode, osvrnula se na oblike poslovanja te usporedila ih u segmentu troškova i dala pregled financijskih potpora i natječaja koje svakom novom poduzetniku daju snažan vjetar u leđa.

Kako ne bi sve ostalo na teoriji, svoj su doprinos dale i mlade poduzetnice koje su ispričale svoje poduzetničke priče: Sanja Vale Čupić (Osvoji Jadran), Silvija Radulović (R.S. Bonum) te Helena Derosi (Linguis24). S obzirom da su i same koristile neke od potpora za poticanje poduzetništva, upravo su taj segment prenijele publici, naglasivši kako je moguće dobiti financijsku potporu i k tome još i bespovratnu.

S obzirom na to da je u poduzetništvu važno povezivanje i umrežavanje, kraj večeri bio je posvećen upravo tome. Navedene su potporne institucije koje djeluju na području Istre te udruge žena poduzetnica koje svakoj mladoj poduzetnici mogu pomoći u prvi poduzetničkim koracima. Klub BPW tom je prigodom predstavila njegova predsjednica Alida Perkov istaknuvši kako je umrežavanje važno i neophodno za napredak u poduzetništvu jednako kao i balansiranje poslovnog i privatnod dijela života.

Plakat Probudi se - Pokreni se GK_5 GK_4 GK_2 GK_1