POSLOŽI svoju ideju! – edukacija za mlade s područja općine Medulin

Nakon prošlogodišnje uspješne edukacije “Četiri koraka do zaposlenja” nastavljamo s ciklusom edukacija za mlade s područja općine Medulin. Ovoga puta riječ je o radionici izrade Modela poslovnog planiranja (Business Model Canvas) za poduzetničku ideju ili već pokrenuti posao.

Imaš IDEJU?
Nemaš PLAN kako ju realizirati?
Prijavi se na radionicu i POSLOŽI svoju ideju!

KADA? Subota, 28. 11. 2015. od 12.00 do 17.00 sati

GDJE? Multimedijalni centar (3mc) u Medulinu

TKO SE MOŽE PRIJAVITI? Mladi s područja općine Medulin

KAKO SE PRIJAVITI? Ispuni prijavnicu na http://goo.gl/forms/18eJl2lNGr. Maksimalan broj polaznika je 10. Sudjelovanje na radionici je besplatno.

ŽELIM ZNATI VIŠE….
Riječ je o radionici izrade Modela poslovnog planiranja (Business Model Canvas) za poduzetničke i inovativne ideje.

Model poslovnog planiranja (Business Model Canvas) inovativni je pristup poslovnom planiranju. Na platnu (A3 format) daje grafički prikaz elemenata koji moraju biti zadovoljeni da bi ideja bila ostvariva i profitabilna koji se ispunjavaju pod vodstvom predavača uz objašnjenje svakog elementa i ispunjavanje njegove vrijednosti za svaku poslovnu ideju polaznika. Dakle, svaki polaznik, uz teoretsku izobrazbu elemenata koji čine poslovni plan, ujedno kreira vlastiti plan za svoju poslovnu ideju. Ovaj poslovni model opisuje kako organizacija stvara, pruža i kapitalizira vrijednost. Primjenjiv je na ideji, već pokrenutom poslovanju, malim projektima (kako bi se provjerila njihova isplativost) jednako kao i na kompleksnim programima pa čak i poslovanju tvrtke. Polaznici će na edukaciji izraditi vlastiti model poslovnog planiranja za svoju poslovnu ideju. Voditeljica radionice je Marijeta Matijaš, poslovna savjetnica.

Radionica „Posloži svoju ideju“ dio je ciklusa edukacija za mlade s područja općine Medulin koji je započet s prošlogodišnjom edukacijom „Četiri koraka do zaposlenja“. Radionicu financira Općina Medulin uz koju je organizator Savjet mladih Općine Medulin te provoditelj Kreacija j.d.o.o.