Zašto knjige kupovati direktno od autora?

Mnogi pišu pa ne objave knjigu, a mnogi i objave, ali se razočaraju kada na toj knjizi zarade vrlo malo. Gdje se krije problem ili tko je sakrio zeca?

Autorski honorar naspram prodajne cijene knjige

Iako na putu od rukopisa do objave knjige ima puno uspona i padova, a i razočaranja, na sve se to zaboravi kada je knjiga napokon u rukama, a još je veće veselje kada je knjiga u prodaji. No, autori se tada nerijetko suočavaju s još jednom nepoznanicom koja može dovesti do razočaranja, a to je neočekivano mala zarada.

Naime, prodajna cijena knjige nije autorov honorar. U prodajnoj cijeni knjige, uz eventualni PDV od 5 %, utkani su svi troškovi koje je nakladnik ili autor imao. No, u toj razlici su i razne marže, kada se knjiga prodaje preko posrednika, odnosno promotivni popusti. Marža distributera nekada doseže i do visokih 60 %, a vrlo je često između 40 i 45 %. Da računica bude jasnija, pogledajmo koliko autoru ostane kada proda 1.000 knjiga po cijeni od 100,00 kn preko distributera čija je marža 40 %.

Prodajna cijena knjige: 100,00 kn x 1.000 kom = 100.000,00 kn
PDV 5 %: 4.761,90 kn
Marža distributera 40 %: 38.095,20 kn
Lektura, uredništvo, grafički dizajn, prijelom, tisak: 50.000,00 kn
UKUPNA ZARADA: 7.142,90 kn

Zašto kupovati od autora?

U simulaciji ovog primjera autorov honorar ne iznosi niti 10 % prodajne cijene knjige, a promotivne popuste nismo ni računali. No, kada bismo zaradi dodali udio koji odlazi na maržu distributera, ona bi iznosila 45 % od prodajne cijene knjige. U tom iznosu puno je lakše odobriti promotivni popust krajnjem kupcu koji će taj popust uvelike cijeniti.

Mnogi autori, a među njima sam i ja, upravo zbog velike marže odlučuju se za samostalnu prodaju knjiga preko svoje internetske stranice, društvenih mreža na kojima su aktivni, grupa, oglasnika i sl. Kada nema troška od 40 do 45 % na posrednika, autori često odobravaju popuste i do 30 % nagrađujući tako kupce, ali i stvarajući dobar odnos s njima. Ipak, treba i znati kako doći do krajnjeg kupca, a o tome ćemo pisati u nekoj budućoj objavi.

No, kako još uvijek ima kupaca koji prije kupnje knjige vole ju prolistati i imati u rukama, vrlo je izgledno da ćete i knjige objavljene u vlastitoj nakladi pronaći na policama knjižara. Iako će mnogi reći da je najvažnije da se knjiga proda, ipak, kada govorimo o tako velikim maržama kao što je 40 do čak 60 % na veleprodajnu cijenu, važno je i koliko u konačnici autor dobije od prodaje knjiga koju je godinama stvarao.

Sada kada znate koliki je udio u prodajnoj cijeni knjige zapravo autorov honorar, kada njegovu knjigu kupujete u knjižarama ili drugim trgovinama, prije kupnje razmislite bi li za autora bilo bolje da direktno od njega kupite knjigu. Još jedna vrijednost koju ćete vrlo vjerojatno direktnom kupnjom od autora dobiti je osobna posveta, a ona nema cijenu!

Piše: Marijeta Matijaš, prof., lektorica, autorica Malog jezičnog savjetnika za bolju poslovnu komunikaciju

Fotografija: Pixabay